top of page

ÄÄNESTÄ

MINNA EUROOPAN PARLAMENTTIIN!

42

KESKEISET VAALITAVOITTEENI

 

 

 

SUKUPUOLTEN TASA-ARVO

Työelämässä tasa-arvoa edistetään samapalkkaisuuslailla, naisvaltaisten alojen palkankorotuksilla ja anonyymilla rekrytoinnilla. Perhevapaauudistuksella kannustamme hoivavastuun nykyistä tasapuolisempaan jakamiseen perheissä. Translain uudistus mahdollistaa sukupuoltaan korjaavien ihmisoikeuksien toteutumisen. Valtion tulee ottaa käyttöön sukupuolitietoinen budjetointi, jossa rahankäytön vaikutusten kohdistuminen sukupuoliin otetaan huomioon päätöksenteossa.

Sivujen päivitys eduskuntavaaliteemoista eurovaalisisältöön on kesken. Voit tutustua aikaisempiin teemoihini, ja palata myöhemmin uudestaan.

ERIARVOISTUMINEN

Suomi on vauraampi kuin koskaan aiemmin, muta yhä useampi lapsi kasvaa köyhyydessä, ja yhä useampi eläkeläinen on varaton. Koulutus, harrastukset ja osallistuminen yhteiskunnassa jäävät usein pienituloisten ulottumattomiin. Tuloerojen kasvattaminen on ollut poliittinen valinta. Valinnan voi tehdä myös toisin. On olemassa tehokkaita keinoja, joilla voimme ehkäistä köyhyyden periytymistä, vähentää syrjäytymistä ja huolehtia riittävästä toimeentulosta lapsiperheessä, opiskelijalla ja eläkeläisellä.

   Koulutuksen riittävä rahoitus on taattava. Ammattiopetuksen hälyttävän huono tilanne vaatii korjaavia toimenpiteitä ja toisen asteen opetuksen maksuttomuutta pitää edistää.

   Työ ja työttömyys määrittää ihmistä voimakkaasti. Työelämän joustavuuden lisääminen ja työn jakaminen mahdollistavat useamman osallistumisen työelämään. Yhteiskunnan ja talouden tehostuminen mahdollistavat työajan lyhentämisen kuuden tunnin työpäiväksi. Perustulon käyttöönotto helpottaa työelämän murroksessa eritoten freelance-yrittäjiä.

INHIMILLINEN TURVALLISUUS

Ihonväri johtaa EU-maista useimmin Suomessa häirintään ja väkivaltaan. Rasismin vastaista työtä pitää tehdä ja tukea usealla rintamalla, jotta jokaisen oikeus turvallisuuteen toteutuu.

   Seksuaalirikoksissa uhri jää usein ilman oikeutta lainsäädännön puutteiden vuoksi, ja tuomiot ovat suhteellisen pieniä. Suostumus2018-kampanjan liikkeellepaneman seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus ottaa huomioon jokaisen kehollisen ja seksuaalisen itsemääräämisoikeuden.

   Suomi on saanut moitteita ihmisoikeuksien valvontaelimiltä naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyydestä. Lähisuhdeväkivallan ehkäiseminen vaatii oikeuslaitoksen resurssien turvaamista ja riittävät turvakotipaikat. Rikossovittelu perheväkivaltatapauksissa tulee poistaa.

   Vihapuhe, kiusaaminen ja kaltoinkohtelu kaikki vähentävät yksilöiden arkista turvallisuutta netissä, kouluissa, työpaikoilla ja hoitolaitoksissa. Erityisesti vanhusten, vammaisten ja lasten kohtelua hoitolaitoksissa tulee valvoa nykyistä paremmin.

   Monet prostituoidut ovat ihmiskaupan uhreja ja vailla yhteiskunnan tukipalveluita. Poliisin tulee aktiivisesti tutkia ihmiskauppaa.

TERVEYDENHUOLTO JA VANHUSTEN HOITO 

Sote-uudistusta tulee jatkaa ilman maakunta-valinnanvapaus -kytkykauppaa. Terveydenhuollossa olennaista on lisätä yhdenvertaisuutta työterveyshuollon ja julkisen palvelun asiakkailla, huolehtia vähävaraisimpienkin pääsystä palveluiden ja hoidon pariin poistamalla asiakasmaksut,  sekä parantaa mielenterveyspalvelujen saatavuuta kaikissa ikäryhmissä. Vanhusten ja muiden hoidettavien määrä ei ole tullut maallemme yllätyksenä - vanhusten hoivan on oltava ihmisarvon mukaista, ja hoitotyön arvostus tulee nostaa palkkaus ja henkilöstömitoituksessa. Valvonnan tehokkuutta pitää lparantaa lisäämällä resursseja ja alentamalla valvovan viranomaisen puuttumiskynnystä. 

ILMASTONMUUTOS - NYT ON PAKKO!

Ilmaston lämpenemisen pysäyttäminen on ihmisoikeuskysymys. Ilmastonmuutoksen seuraukset osuvat raskaimmin köyhimpiin ja haavoittuvaisimpiin ihmisiin, ja ajavat miljoonittain ihmisiä pakolaisiksi kotiseuduiltaan. Suomen on edistettävä kansainvälisissä yhteyksissä ja EU:ssa poliittisia toimia, joilla sitoutetaan suuryritykset ja valtiot vähentämään hiilipäästöjä ja lisäämään hiilinieluja. Pienipäästöistä raideliikennettä tulee kehittää ja sen osuutta lisätä, ja autoilua tulee ohjata vähäpäästöiseen suuntaan. Lentämistä tlee hillitä. Suomen on sitouduttava osaltaan toimiin, joilla ilmaston lämpeneminen jää 1,5 asteeseen. Ilmastonmuutoksen torjumisessa tulee ottaa huomioon toimien sukupuolivaikutukset.

About
Euroopan parlamenttiin
Miksi

"Haluan palauttaa politiikkaan sen, että ihmistä arvostetaan. Päätöksenteon

keskiössä tulee olla ihmisoikeuksien edistämisen."

PIRKANMAALAINEN
  • syntyi 1989, Veittola

  • 2001 muutto Toijalaan (nyk. Akaa)

  • 2008 ylioppilas Tammerkosken lukiosta

  • 2008 kauppatieteen opinnot Tampereen yliopistossa ja muutto Tampereelle

  • 2015 muutto takaisin Tampereelle vaihto-opintojen ja neljän Lappi-vuoden jälkeen

OIKEUSTIETEILIJÄ
  • Opinnot Lapin yliopistossa

  • Vaihto-opinnot 2014-2015 Grenoble, Ranska

  • Hyvinvointioikeuden Pro Gradu -ryhmässä

  • Työkokemusta mm. juridisesta neuvonnasta, järjestötyöstä, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista ja Valtakunnansyyttäjänvirastosta

Minna

SEURAA MINNAA

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Instagram Icon

LISÄÄ MINNASTA

Meillä on varaa pitää toisistamme ja ympäristöstä huolta!

#ihmisoikeusvaalit

Olen Minna Karvonen, 29-vuotias Lapin yliopiston oikeustieteen maisteriopiskelija ja asun Tampereella. Elämäni tärkeimpiä valintoja ja ratkaisuja on ohjannut vahva oikeudenmukaisuuden tarve. Peräänkuulutan moraalista rohkeutta päätöksentekoon ja vallankäyttöön. Meidän, joilla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin, kuuluu aktiivisesti ja rohkeasti puuttua vääryyksiin ja edistää oikeudenmukaisuuden toteutumista.

 

Synnyin Ylöjärvellä perheeseen, josta löytyy kolmen maan kansalaisia. Olen asunut Pirkanmaan lisäksi Rovaniemellä, Helsingissä ja Vantaalla, sekä lyhyet ajat ulkomailla Ranskassa ja Yhdysvalloissa. Aloitin työnteon jo yläasteikäisenä, ja työkokemusta löytyy peruskesätöistä kaupan kassalla ja vanhainkodissa opetustyöhön ja juridisiin tehtäviin.

 

Olen opiskellut Eurooppa-oikeutta puoli vuotta Ranskassa. Euroopan unioni on järjestelmänä sekä poliittisena ja juridisena elimenä tullut tutuksi kotimaankin opinnoissani. Olen syventänyt osaamistani perus- ja ihmisoikeuksista. Euroopan unionin perusoikeuskirja on tärkeimpiä työkaluja ihmisoikeuksien edistämisessä jäsenvaltioissa. Nimenomaan vahva oikeusvaltio- ja demokratia-ajattelu ovat Euroopan arvokkainta perintöä koko maailmalle.

 

Euroopan Unioni luotiin toisen maailmansodan seurauksena. Se on täyttänyt sille asetetun tavoitteen: Saksan ja Ranskan keskinäinen rauha on reilusti yli puoli vuosisataa vanha. Rauha Euroopassa on laajentunut kaikkiin unionin maihin. Yhteisö on tukenut demokratioiden, oikeusvaltioiden ja hyvinvoinnin kehitystä kaikissa jäsenmaissa.

 

Meidän on pidettävä kiinni tärkeimmistä arvoistamme - ihmisarvon jakamattomuudesta ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta. Emme voi vain katsoa toisaalle kun vieressämme hukutaan Välimeren aaltoihin. Meidän tehtävänämme EU:ssa on edistää kestävää rauhaa ja ihmisoikeuksia myös EU:n rajojen ulkopuolella. EU:lla on mahdollisuus ottaa suunnannäyttäjän rooli globaaleissa toimissa myös ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi.

​

#votepink #gopink #henkilökohtainenonpoliittista

Eurovaalit tähdillä (2).png

Ota yhteyttä

Kiitos viestistä!

Minna Karvonen

minna.karvon@gmail.com

+358 44 5116372

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
Contact
bottom of page