top of page
Etsi
  • Writer's pictureMinna Karvonen 42

Kiitos äänestäjillemme!


(Julkaistu ensimmäisen kerran Facebookissa 15.4.2019)

Jokainen ääni Feministiselle puolueelle on tuki työllemme ajamiemme arvojen ja tavoitteiden puolesta. Kiitos äänestäjilleni jokaisesta 178 äänestä, jotka sain. Pirkanmaalla ehdokkaamme saivat 599 ääntä, ja valtakunnallisesti saimme 6669 ääntä! Tulos kertoo kasvaneesta tarpeesta rohkeammalle ihmisoikeuspolitiikalle ja sitoutuneelle ilmastopolitiikalle. Kiitos tukiryhmälleni, kiitos tukijoilleni ja kiitos erityisesti omaani ja puolueen kampanjaan lahjoittaneille.


Feministinen puolue teki tasokkaan kampanjan, jossa nostimme rohkeasti ja tinkimättömästi esille vaatimuksemme ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi ja toteuttamiseksi Suomessa. Olimme mukana määrittämässä vaalikeskustelun aiheita ja sisältöjä jokaisessa manner-Suomen 12 vaalipiirissä. Nostimme vähemmistöjen aseman ennen näkemättömällä tavalla vaalikeskusteluun. Meillä on ollut esittää toteuttamiskelpoisia aloitteita sukupuolten tasa-arvoon liittyvissä kysymyksissä, esimerkiksi hoitovastuun tasapuolisemmasta jakautumisesta isien ja äitien kesken.


Näissä vaaleissa emme vielä saavuttaneet eduskuntapaikan vaatimaa äänimäärää. Saavutimme kuitenkin yhden meille tärkeän tavoitteen; me kiritimme muita puolueita ja ehdokkaita rohkeampaan ihmisoikeustyöhön. Työmme, tavoitteemme ja olemassaolomme on otettu huomioon. Uskon, että yksi tekijä nuorten naisten ennen näkemättömän laajamittaisessa nousussa eduskuntaan on Feministisen puolueen vahvassa ja näkyvyyttä saaneessa kampanjassa, jossa vaadimme syrjimättömän yhteiskunnan rakentamista ja tavoitteellisia toimia naisten ja vähemmistöjen aseman parantamiseksi.


Haluan onnitella kaikkia eduskuntaan päässeitä ehdokkaita, jotka ovat jo kampanjoinnissaan nousseet Feministisen puolueen lailla vaatimaan parempaa ihmisoikeuspolitiikkaa ja syrjimättömämpää yhteiskuntaa. Toivotan teille onnea eduskuntatyöhön ja menestystä ajamillenne asioille!


Meille nämä olivat ensimmäiset eduskuntavaalit, ja itselleni ja useimmalle meistä ensimmäiset vaalit ehdokkaana. Teimme upeat kampanjat ympäri Suomen, ja ensikertalaisille jokainen saatu ääni on ylpeyden aihe. 📷<3

Hengähdystaukomme jää lyhyeksi, kun pian jo kampanjoimme europarlamenttivaaleissa. Eurovaaleissa äänestäjät eivät perinteisesti ole taktikoineet niin voimakkaasti, ja uskonkin Feministisen puolueen mahdollisuuksiin toukokuun lopun vaaleissa. Sisarpuolueemme Ruotsissa teki läpimurron juuri näissä vaaleissa, ja Suomessakin eurovaalit ovat olleet uudelle puolueelle mahdollinen läpimenopaikka.


Eilisiltana vaalitulokset näyttivät myös yhteiskuntamme huolestuttavan puolen. Kuten useassa Euroopan maassa, myös täällä populistinen oikeistopuolue kasvattaa kannatustaan ja vaikutusvaltaansa. Muissa maissa olemme jo nähneet mitä tästä voi seurata; Puolassa naisten oikeuksia on rajusti heikennetty ja tuomioistuinten riippumattomuus on enää historiaa. Puolassa tapahtui viime vuonna laajamittainen tuomioistuinten tuomareiden vaihdos, ja virkoihin valittiin oikeistopopulistimielisiä tuomareita.


Eurovaalit ovat merkittävät vaalit. Feministinen puolue haluaa pitää vaalikeskustelun keskiössä nimenomaan kehittyneiden maiden vahvuudet - ihmisoikeudet, demokratian, oikeusvaltion periaatteet sekä ihmisarvon, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kunnioittamisen.


Tule mukaan tekemään kanssamme eurovaaleja. Uhkakuva oikeistopopulismin valtaannoususta ei ole vain tulevaisuuden uhkakuva, vaan todella lähellä toteutumistaan. Ilmapiirin kiristyessä ja pahuuden tapahtuessa oikeudenmukaisuuden puolustamista ei voi jättää vain harvojen tehtäväksi. Olemme saapuneet aikaan, jolloin jokaisen on näytettävä arvonsa toiminnassaan. Sillä ihmiskunnan kavallisin vihollinen ei ole pahantekijä, vaan se suuri enemmistö, joka sallii sen tapahtuvan. Yhdessä olemme voimakkaampia, ja siksi kannustan teitä kaikkia miettimään, miten itse voitte toimia oikeudenmukaisemman yhteiskunnan ja Euroopan puolesta.


Halutessasi mukaan Feministisen puolueen toimintaan, pääset eteenpäin alla olevan linkin kautta: https://www.feministinenpuolue.fi/mukaan

Kuva: Isra Hamdon

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page