top of page
Etsi
  • Writer's pictureMinna Karvonen 42

Sateenkaariliike valloittaa Hämeenlinnan

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet ovat tärkeä aihe EU-tasolla. Nähtävästi tämä on erittäin tärkeä aihe myös kotimaassa ja kuntatasolla. Hämeenlinnassa joukko perussuomalaisia ja keskustalaisia kaupunginvaltuutettuja on tehnyt aloitteen siitä, ettei Pride-lippua saa nostaa salkoon Hämeenlinnan kaupungin lipputangoissa.


Tasa-arvosta aloitteen tehneen "Teppo Turjan mielestä tasa-arvon eli Minna Canthin päivä on riittävä huomionosoitus tasa-arvon puolesta." Perussuomalainen kirjoittaa itse: "Lippu on vallan symboli. Kun natsi-Saksa miehitti naapurimaitaan, hakaristilippu vedettiin hallintorakennusten salkoon. - - Jos nyt Suomessa viralliseen salkoon vedetään vähemmistöjä edustavan liikkeen symboli, se voidaan tulkita valloituksen merkiksi."


On järkyttävää, että ihmisoikeuksien edistämistä ja yhdenvertaisuuden juhlaa Pridea verrataan natsi-Saksan vallankäyttöön ja symboleihin. On järkyttävää, että tasa-arvon juhistamiseksi pitäisi riittää se, että meillä Suomessa on yksi päivä, jolloin liputamme merkittävän suomalaisen naisen kunniaksi.


Tuoreimman gallupin mukaan perussuomalaiset ovat Suomen suosituin puolue. En oikein kykene ymmärtämään mikä saa ison joukon suomalaisia (mukaan lukien usean lähipiiristäni) valitsemaan tämän ryhmittymän, joka ajaa voimakkaimman valtaa. Voimakkaimman valta on kuin viidakon laki: ne, joilla jo on valtaa ja perustarpeet täytetty, määräävät kaikkien tavoista ja resursseista.


Aika, jolloin pystyimme pitämään poliittiset ja arvositoumukset vain itsellämme on ohi. Vallassa olevien kyseenalaistaessa näin selkeästi ja julkisesti vähemmistöjen oikeuksia meidän on tultava ulos kaapeistamme arvojemme kanssa. Uskon, että kun rohkeasti näytämme arvomme, niin rakkaus, solidaarisuus ja vapaus olla oma itsensä voittavat pelon ja sulkeutumisen ilmapiirin. Viime kesän Helsingin Pride-kulkueessa juhli 100 000 henkeä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Lähdetään tukemaan Hämeenlinnan Pridea joukolla vuoden päästä! YLE: https://yle.fi/uutiset/3-10775910


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page