top of page
Etsi
  • Writer's pictureMinna Karvonen 42

Äänestä feministiä!


(Julkaistu ensimmäisen kerran Facebookissa 11.4.2019.)


Äänestämällä numeroa 81 Pirkanmaalla olet äänestämässä uutta puoluetta eduskuntaan! Olemme ensimmäisissä eduskuntavaaleissamme tehneet politiikkamme näkyväksi - me emme tingi yhdenvertaisuudesta emmekä ihmisoikeuksista. Auta meitä viemään työmme eduskuntaan, jossa päätökset tehdään!


Meille ihmisarvo on jakamaton ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille - pakolaisille ja suomalaisille yhtä lailla. Feministinen puolue perustettiin, koska tällaista politiikkaa ei ole löytynyt johdonmukaisesti eduskunnan nykyisistä puolueista. Esimerkiksi Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto puolustaa Frontex-yhteistyötä, jonka seurauksena avustuslaivat eivät saa pelastaa hukkuvia Välimerellä. Haavisto toi viikon takaisessa haastattelussa esille sen, että sopimukset Libyan ja Turkin kanssa ovat parantaneet EU:n rajojen valvontaa.


Me Feministisen puolueessa näemme jokaisen Välimereen hukkuneen pakolaisen merkkinä Euroopan kyvyttömyydestä puolustaa ja suojella ihmisarvoa. Emme voi hyvällä omalla tunnolla ulkoistaa pakolaisongelmaa Libyaan ja Turkkiin, kun tiedämme Libyassa harjoitettavan järjestelmällistä ihmiskauppaa ja Turkin pakolaisleireiltä on raportoitu kurjista olosuhteista, seksuaalisesta väkivallasta ja näköalattomasta tulevaisuudesta.


Näemme, että ihmiselle on luontaista olla toimelias ja osallistua yhteisönsä elämään. Näemme, että työ ja perhe ovat tärkeässä roolissa kaikkien elämässä. Me Feministisessä puolueessa näemme, että kaikki maahanmuutto on työperäistä - jokainen tänne tuleva haluaa päästä osaksi yhteiskuntaa ja kiinni normaaliin arkeen, johon kuuluu opiskelu tai työ.


Julkisessa ja poliittisessa keskustelussa on kuitenkin tapana puhua erikseen työperäisestä maahanmuutosta ja turvapaikanhakijoista. Me Feministisessä puolueessa haluamme poistaa työperäisen maahanmuuton tarvehankinnan. Kantamme eroaa tässä Vasemmistoliiton halusta säilyttää tarvehankinta. He haluavat siis ylläpitää tilanteen, jossa työlupaa ei myönnetä EU:n ja ETA-alueen ­ulkopuolelta tuleville työntekijöille, jos työpaikkaan olisi saatavissa työvoimaa näiden alueiden ­sisäpuolelta.


Saatavuusharkinnan purkamisella ja työlupakäytäntöjä helpottamalla voimme parantaa työntekijöiden tilannetta Suomessa. Nyt maassamme esiintyy työperäistä ihmiskauppaa (kts. HS:n juttu nepalilaisista ravintoloista) ja työkiskontaa, koska työntekijät ovat riippuvaisia työnantajasta. Työntekijän mahdollisuutta vaihtaa työpaikkaa ja työskentelyalaa on helpotettava, jotta näihin ongelmiin saadaan puututtua.


Kirjoitan tästä, sillä vaalityötä tehdessäni minulta on usein kysytty, että mikä meidät erottaa Vasemmistosta ja Vihreistä, tai että mihin meitä tarvitaan. Monipuoluejärjestelmä on mielestäni rikkaus - perheeni toisessa kotimaassa Yhdysvalloissa me olisimme kaikki kahden puolueen sisällä. Viime vuosien politiikan suunta Suomessa ja useassa EU-maassa on näyttänyt, että meitä tarvitaan. Vihreitä tarvitaan - kyllä. Vasemmistoliittoa tarvitaan - kyllä. Tarvitaan myös Feministä puoluetta ja tavoitteidemme toteutumista. Lukuisat äänestäjät ovat sitä mieltä, että meitä tarvitaan. Viesti, mitä olemme kampanjoidessa saaneet, on kerta toisensa jälkeen kiitosta siitä, että teemme tätä työtä.


Uutena puolueena läpimeno eduskuntaan ei ole helppoa. Tarvitsemme äänesi - mutta emme ole jättäneet läpimenoa pelkästään äänien varaan. Täällä Pirkanmaan vaalipiirissä sekä Helsingissä solmimme tekniset vaaliliitot 2-3 muun eduskunnan ulkopuolisen puolueen kanssa. Kuntavaalien tulokseen ja toiminnan kokoomme pohjaten totesimme olevamme molemmissa vaalipiireissä liiton suurin puolue, ja siten todennäköisin läpimenijä. Meillä on ehdokkaita jokaisessa vaalipiirissä; sekin kertoo puolueemme koosta ja edustamiemme arvojen suosiosta.


Nämä ovat meille tärkeät vaalit! Antamalla äänesi näissä vaaleissa meille olet siirtämässä politiikanteomme uudelle tasolle. Lupaan, että eduskuntapuolueena me tulemme edistämään ihmisoikeuksia ja jokaisen ihmisarvoa asiantuntijuudella ja sellaisella raivokkuudella, mitä vääryyksien oikaiseminen ikinä sitten vaatiikaan. Anna äänesi ihmisoikeuksien puolustamiselle!


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page